• Kategorie
  • SYSTEM KONTROLI TEMPERATURY

Symbol: SYSTEM WANO
30750.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu na zamówienie
Dostępność Mała dostępność
Waga 100 kg
Zostaw numer telefonu

SYSTEM KONTROLI TEMPERATURY I DEZYNFEKCJI RĄK POŁĄCZONY Z BRAMKAMI ELEKTRONICZNYMI ORAZ SYSTEMEM KONTROLI DOSTĘPU

 

 

                             image

Nowoczesne systemy kontroli temperatury budowane w całości od podstaw pod zamówienie klienta. Systemy takie mają zastosowanie wszędzie tam, gdzie jest potrzeba zabezpieczenia firmy przed przedostaniem się osób z koronawirusem.

 

 

Głównym założeniem systemu jest ograniczenie dostępu osób z podwyższoną temperaturą na teren obiektu. W dobie sytuacji wywołanej koronawirusem, osoby o temperaturze powyżej 37,3 C uważa się za potencjalnie zarażone. System ma uniemożliwiać przedostanie się takiej osoby na teren firmy oraz wyeliminować możliwość zakażenia pozostałych osób. 
 
Dodatkowym elementem systemu kontroli temperatury jest dezynfekcja rąk oraz połączony system kontroli dostępu na karty zbliżeniowe. System ten wymusza wykonanie wszystkich trzech czynności przed wejściem na teren obiektu. 
 
 
 
image
 
 
 
image
 
 

Oferowany system składa się z:

  • 1 x ekran wyposażony w czujnik temperatury ciała, tzw. terminali kontroli temperatury, 
  • 1 x dozownik płynu do dezynfekcji rąk, 
  • 1 x sensoryczna bramka dostępu Praktika T-05, 
  • 1 x przycisk ewakuacyjny, 
  • 1 x zasilacz, 
  • 1 x przekaźnik sterujący,
  • 2 x czytnik dostępu.
 
 
image
 
 
image
 
 
 
Przed wejściem do budynku należy ustawić się w odległości od 0,5 do 1 m na przeciwko ekranu pomiarowego, ustawić się w wyświetlanym obrysie twarzy i chwilę poczekać na dokonanie pomiaru. Po pozytywnej weryfikacji temperatury ekran podaje sygnał na obsługę dozownika. Osoby mieszczące się w zakresie zadanej – bezpiecznej temperatury ciała, mogą uruchomić ręką dawkę płynu dezynfekującego. Po tych dwóch – zależnych od siebie krokach pracownik może przyłożyć swoją kartę dostępu do zamontowanego czytnika kontroli dostępu. 
 
Wszystkie cztery procedury są od siebie zależne. Dlatego nie ma możliwości np. użycie samego pomiaru temperatury bądź użycie samej karty do przedostania się na teren obiektu.
 
Kolejność procedury:
 
1- Pomiar temperatury ciała
2- Dezynfekcja rąk
3- Zbliżenie karty dostępu
4- Otwarcie bramki
 
 
image
 
 

Wyjście z obiektu następuje poprzez zbliżenie karty do czytnika wyjściowego lub – w przypadku ewakuacji – po wciśnięciu przycisku ewakuacyjnego znajdującego się przy bramce.

Bramki dodatkowo mogą być połączone z istniejącym systemem przeciwpożarowym. W przypadku załączenia się alarmu ewakuacyjnego, z systemu PPOŻ bramki dostają sygnał na otwarcie i automatycznie się otwierają. 

 

image

 

Poniżej przykład innej konfiguracji

 

 

image

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.